Dansa / Moviment Teràpia

laura dansa

“El cos és el millor retrat de l’ànima.” – Wittgenstein
“El cos diu allò que les paraules no poden” – Martha Graham

Ès una especialitat en psicoteràpia que utiliza el cos i les expressions no verbals com un procès per promoure
l’ integració física, emocional i cognitiva de l’ individu. Pertany al grup de les teràpies creatives en la psicoteràpia com la musicoteràpia, arteràpia i dramateràpia.
Es defineix com la utilització psicoterapèutica del moviment i la dansa dins d’ un procès que cerca l’ integració psicofísica de l’individu (Bernstein, 1979; Panhofer & Rodriguez, 2005).

En el procès terapèutic:
Es promou desemvolupar el potencial propi de la persona, que per algún motiu, intern o extern, es pot trobar bloquejat (dol, separació, canvi, inestablititat, trauma, etc.).
La teràpia ofereix un espai per explorar i descobrir els conflictes que poguem tenir, o bé la situació que estem visquent i d’aquesta manera poder-la transformar.

A travès del cos i del moviment:
El cos i el moviment expressen aspectes d’un mateix que es poden trobar en un nivell inconscient, relacionats amb l’actitud interna, en formes i gests que han estat integrats en etapes primàries, en trets de la nostra personalitat, en vivènvcies o sensacions que sen’s fa difícil expressar amb la paraula. El moviment i la creativitat ens ofereixen un canal de comunicació i un espai per explorar aquest aspectes de nosaltres mateixos més enllà de l’expressiò verbal. D’aquesta manera ens permet trobar coherència entre el que pensem i allò que realitzem.
Tot i que durant les sessions es treballa a travès del cos i el moviment, també s’utilitza la comunicació verbal que ens ajuda a expressar les vivències experimentades i crear vincles entre el nostre inconscient i el conscient. És a dir com a presa de consciència i reflexiò.

Les sessions:
Utilitzem el moviment la quietud i el descans, materials, música i l’expressiò plàstica.

El procès terapèutic és individual o bé grupal segons la necessitat de cada persona.

Va dirigit als adults i als nens, a persones amb discapacitat intel.lectual. La sessiò i el procès es va adequant a les necessitats de cada individu i la seva situació particular.

La duració d’ una sessiò és de 60 minuts amb una frequència setmanal, tot i que l’acord serà felxible i s’adaptarà en cada cas.

Es realitzen:
A Barcelona i Valldoreix (St.Cugat del Vallès)

Per informació i/o concertar una sessiò contactar al telèfon:
636 519 703

Lectures
El cuerpo en piscoterapia, Heidrun Panhofer, Ed. Gedisa
La vida es danza, Hilda Wengrower y Sharon Chaiklin, Ed. Gedisa

Informació general sobre la DMT
Consultar a www.danzamovimientoterapia.com
admte@danzamovimientoterapia.com