Què és la Tècnica Alexander

La Tècnica Alexander és un mètode d’aprenentatge. Treballa en la recerca de l’equilibri de la persona, en la manera com ens utilitzem, és a dir, com ens movem i ens coordinem durant les nostres activitats quotidianes. Cerca la totalitat de la persona, la unió entre el cos i la ment, veient la persona desde una visiò holística.

Quan som nens disposem d’una coordinació natural, sovint aquesta naturalitat es va perdent al llarg dels anys. La repetició de les nostres maneres de reaccionar davant dels fets s’acaba transformant en els nostres hàbits d’ús, així ens anem fixant i perdent llibertat. Aquests patrons que ens són ben familiars, sovint s’interposen a la coordinació natural de la nostra persona.

La Tècnica para atenció al procès, a la manera com duem a terme una acció. És durant la realització de l’acció mateixa que tenim l’oportunitat de canviar i no quan ja l’hem finalitzat. El temps i la observació ens va fent conscients de com podem usar en nosaltres mateixos la quantitat d’energia necessària en cada moment de les nostres activitats, d’una manera més constructiva i eficient. Així, creem en nosaltres un espai per poder escollir el que volem en lloc de reaccionar, com fem habitualment, d’una manera inconscient.