Tècnica Alexander i Parkinson

 

El Parkinson  és una malaltia degenerativa que afecta al sistema nerviós central produint un trastorn del moviment. A mesura que les neurones de la part del cervell afectada van morint, s’observen dificultats motores com els tremolors, rigidesa al tronc o les extremitats i problemes d’equilibri (inestabilitat postural). Quan la  malaltia avança les dificultats  van en augment i interfereixen i incapaciten a la persona en les seves activitats diàries.

Els estudis fets sobre la malaltia, mostren que un gran percentatge de  cèl·lules encarregades de produir dopamina, així com moltes de les seves terminacions nervioses han deixat de funcionar. Aquest fet afecta la producció  del neurotransmissor norepinefrina, qui s’encarrega de transmetre informació al sistema nerviós parasimpàtic, que controla les funcions automàtiques del cos (pols i pressió arterial, per exemple).

Com que és una malaltia crònica i multisistèmica,  va agreujant la mobilitat i condicionant molts aspectes de la persona. La Tècnica Alexander es presenta com una eina  que beneficia a qui la pateix, ja que treballa amb l’equilibri la postura corporal i el benestar general, en una metodologia de consciència del cos en el moment present en un enfocament mindfulness.

Un estudi realitzat amb malalts de Parkinson que havien practicat la Tècnica Alexander evidència el benefici de la seva pràctica amb resultats positius referents a la inestabilitat, la rigidesa i l’alineació postural. Si voleu ampliar aquesya informació i esteu interessats en llegir sobre aquestes investigacions podeu seguir aquest enllaç.

També podeu consultar aquest vídeo explicatiu de la Tècnica Alexander en estudis científics.

La pàgina web del canal de Salut  de la  Generalitat de Catalunya anomena la Tècnica Alexander com una treball de suport i de tractament complementària. La podeu consultar aquí

Si vols més informació sobre Kilibra cos . ment . moviment et podem ajudar… Contactan’s!