Cultivar la serenitat

Les vacances es van acabant poc a poc i ens anem connectant amb la nostra feina, reprenent rutines i el nostre ritme habitual. És un bon moment per parar i reflexionar sobre la manera com volem començar aquesta nova temporada. El descans, l’espai mental, el temps sense pressa i el contacte amb la natura ens ha permès estar amb un ritme vital més orgànic, amb els nostres sentits i necessitats autèntiques, possiblement ens trobem més equilibrats i asserenats.

El repte de començar de nou amb les nostres obligacions i amb el ritme accelerat ens pot produir certa angoixa, i ens preguntem com podem mantenir aquest estat serè, la ment enfocada i el cos actiu.

És important fer-se un espai per prendre consciència d’allò que volem i per això necessitem claredat i determinació. Donar-se un temps de trancisió entre el període de descans que hem gaudit i l’inici de la nostre activitat. Decidir quins seran els nostres propòsits, de quina manera ens activem, sense tensar-nos ni accelerar-nos de més. Si ho necessitem sempre ho podem escriure per poder concretar les nostres decisions.

Pendre’s un temps cada dia per parar, asserenar la ment i atendre el cos, ens peremt estar en el moment present. Si t’estires a terra, amb un llibre sota el teu cap per tenir suport, podràs descansar la teva esquena i afluixar el coll. Les teves cames doblegades amb el recolzament dels peus i les mans descansant sobre el tronc. Pots portar l’atenció al teu cos, observar i fer un recorregut de peus a cap o si ho prefereixes de cap a peus. Si veus que la teva atenció marxa cap a altres pensaments i n’ets conscient, és bó, ja que llavors tens la oportunitat de tornar al recorregut corporal que estaves realitzant.

Després fer una trancisió per posar-te dempeus, utilitza els teus recolzaments i observa com està el teu equilibri ara, i si et sents calmat novament.

Et recomano de realitzar aquesta pràctica de manera diària, uns 15 o 20 minuts ja seran suficients. Després torna a les teves rutines i activitats quotidianes. Llavors t’animo a seguir atenent el moment present mentre realitzes les teves tasques. Portar l’atenció al cos és el que t’ho permetrà i és una manera de cultivar la serenitat.

tecnica-alexander.eu/…/REPÓS-CONSTRUCTIU.pdf

Si necessites més informació, a Kilibra cos . ment . moviment et podem ajudar…. Contactan’s